Velikonoční povídání
V Peru chodí lidé do kostela čtyřiadvacet hodin denně. Na Velký pátek dodržují půst. Jedí jen polévku připravenou z vody a brambor. Velikonoční týden představuje vrchol náboženských svátků.
V peruánském městě Ayacucho je možné se setkat s jedním z největších zpodobnění utrpení, smrti a zmrtvýchvstání Krista.
Na Velikonoční neděli v Peru servírují hned 12 chodů.
Nejoblíbenější z nich je tzv. chiriuchu*, což je směs sušeného obilí a různých druhů mas.
Ve dvanácti-chodovém menu nechybí pečené morče s bylinkovou nádivkou, zeleninová polévka, ryba s pikantní omáčkou z plodů moře, nakládaná jehněčí srdce, smažená brambora plněná zeleninou, smažené banány, vařená kukuřice či bramborová kaše s krevetami.
Smažené morče se obvykle marinuje v některém z tradičních peruánských piv vyrobených z fermentované kukuřice.
*Zdroj foto: https://www.perurail.com/blog/chiri-uchu-learn-how-to-cook-the-iconic-dish-of-corpus-christi/